Siirry suoraan sisältöön

Opettajat

Christa Talikka, yrittäjä

Christa Talikka, Musiikkiteatteri Spektrin yrittäjä, toimitusjohtaja ja opettaja

Opetan Musiikkiteatteri Spektrissä pop/jazz- ja musikaalilaulua yksilö- ja pienryhmille, johdan showkuoroa sekä ohjaan aikuisten musiikkiteatteria. Lisäksi vedän Skumppaimproa, esiintymiskoulutuksia ja esiinnyn useammassa kokoonpanossa. Olen myös Musiikkiteatteri Spektrin yrittäjä ja toimitusjohtaja.

Koulutukseltani olen musiikin maisteri (MuM) ja muusikko (musiikkiteatteri Amk). Olen päässyt tekemään töitä laajasti musiikin ja musiikkiteatterin aloilla esiintyjänä, opettajana sekä äänenkäytön ja esiintymisen kouluttajana.

Pääinstrumenttini on laulu ja soitan myös pianoa. Esiinnyn useassa eri kokoonpanossa kuten laulu-piano duossa, Heijastus-yhtyeessä sekä bilebändi Charismassa. Olin mukana Helsingin Kaupunginteatterin suurmusikaalissa Priscilla, aavikon kuningatar kaudella 22-23. Esiintyminen on suuri intohimoni ja rakastan heittäytyä eri rooleihin ja tunnelmiin.

Opettajana on ihanaa päästä näkemään miten oppilaat uskaltavat heittäytyä ja löytävät oman äänensä, tyylinsä ja kenties kokonaan uuden puolen itsestään. Olen kannustava, innostava ja energinen opettaja ja haluan rohkaista jokaista menemään kohti unelmiaan – olivat ne sitten musiikin tai minkä tahansa itselle tärkeän asian parissa.

Christa

Marjuska Santala

Marjuska Santala, Musiikkiteatteri Spektrin hallitustiimin jäsen ja opettaja.

Musiikkiteatteri Spektrin perustajajäsen hallitustiimissä ja opettaja. Sukellan välillä lavalle esiintymään ja arkisin opetan Spektrillä laulua, ilmaisua, kokonaisvaltaista äänenkäyttöä, Ihania ikivihreitä ja Seikkailumuskareita. Voit löytää minut myös Showkuorosta tai Skumppaimprosta! Olen myös lasten vastuuopettaja ja minuun voi olla yhteydessä myös kerhoon liittyvissä asioissa.

Esiinnyn paljon erilaisissa kokoonpanoissa ja luotsaan ammattikokoonpanojani Marjuska Santala Trio & Quartet – julkaisin toisen albumillisen omaa musiikkia viime vuonna. Sävellän niin lasten kuin isompienkin iloksi.

Koulutukseltani olen musiikin maisteri (MuM) / musiikkikasvattaja, laulupedagogi, kansantanssinopettaja sekä FolkJam-ohjaaja. Opetan monessa paikassa laulua, ilmaisua, pianon alkeita sekä tanssia Hämeenlinnan Kansantanssinuorissa. Laulu on pääinstrumenttini, piano vahvana vierellä. Olen saanut työskennellä musiikkiteatteriprojekteissa lavalla ja kulisseissa, lauluvalmentajana sekä säveltäjänä kesäteatterissa. Tällaisissa projekteissa yhdistyvät intohimoni: laulun, musiikin, kehonkielen sekä tanssin yhteen kietoutunut kudos. Sitä maailmaa haluan raottaa jokaiselle kiinnostuneelle!

Lapsuudessa sain vahvasti vaikutteita kansantanssi- ja musiikkimaailmasta – se on yksi erikoisalueeni, jonka kanssa olen matkannut maailmalla. Etsin jatkuvasti eri musiikkityylien rajapintoja, kun sävellän omia laulutarinoita. En kaihda mitään tyylilajia.

Opetustilanteessa parasta on vuoropuhelu, jonka äärellä tapahtuu eteenpäin vieviä oivalluksia, isojakin askeleita kohti tavoitteita ja haaveita! Haluan auttaa ja rohkaista löytöretkelle oman persoonallisen äänen ja yksilöllisen kokonaisvaltaisen ilmaisun polulle. Rakastan työtäni, jossa itsekin oppii koko ajan – innolla ja lämmöllä tutustun jokaiseen ainutlaatuiseen ääni-instrumenttiin. Nautin elävistä vuorovaikutustilanteista!❤️

Marjuska “Lauluvarpunen” Santala

Iida Savimäki

Iida Savimäki, Musiikkiteatteri Spektrin muskariopettaja ja kerho-ohjaaja.

Toimin Spektrillä muskariopettajana sekä aamupäiväkerhojen vetäjänä Sinin kanssa. Koulutukseltani olen kasvatustieteiden kandidaatti.

Musiikilla ja teatterilla on aina ollut tärkeä rooli elämässäni. Olen laulanut niin kuorossa kuin soolonakin, ollut mukana nuorisoteatterissa ja soittanut rumpuja bändissä. Lapsuuteni haaveammatti olikin näyttelijä. Aikuisena tuo haave muutti hiukan muotoaan ja opiskelin itseni meikkaaja-maskeeraajaksi. Olenkin aiemmassa ammatissani toiminut taustavaikuttajana kulisseissa maskeeraajan hommissa.

Vapaa-ajallani tykkään puuhastella kahden pienen poikani kanssa, soitella ukulelea, leipoa ja tehdä käsitöitä. Opiskelen HAMK:ssa tietojenkäsittelyä ja työskentelen myös Spektrin nettisivujen parissa.

Rakastan oppia uusia asioita ja taitoja, ja minusta on ihanaa nähdä ja innostaa myös muita oppimaan. Erityisesti lasten kanssa työskenteleminen onkin hyvin palkitsevaa, sillä lapsilla on niin mahtava kyky heittäytyä, oppia ja innostua uusista asioista.

Haluan luoda seikkailumuskariin taianomaista tunnelmaa, jossa jokainen saa eläytyä musiikkiin omalla tavallaan.

-Iida

Saara Ojaniemi

Saara Ojaniemi, Musiikkiteatteri Spektrin muskariopettaja

Heippa!

Olen Saara ja toimin Spektrillä lasten musateatteri– ja muskariopena!

Olen kasvatusalan ammattilainen ja päivätyökseni olen luokanopettajan tehtävissä alakoulussa. Minulla on vankkaa kokemusta lasten ohjaamisesta ja olen tehnyt paljon myös leiri- ja kerhonohjaustöitä.

Musiikki ja teatteri ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Olen laulanut monissa kuoroissa ja kokoonpanoissa. Soitan erilaisia soittimia, kuten klarinettia ja kitaraa. Rakastan heittäytyä ja eläytyä erilaisiin rooleihin ja tarinoihin. Teatterilavalta minut voikin bongata esimerkiksi Spektrin aikuisten musiikkiteatterin riveistä. Toisinaan voit tavata Spektrin tapahtumissa myös hyvän ystäväni Rokki- Maisan!

Vapaa- ajallani tykkään musisoida, tanssia, suomentaa biisejä, katsella Disney- leffoja ja käydä teatterissa. Eläimet ovat minulle myös rakkaita.

Opettajana olen iloinen, heittäytyvä ja kannustava. Minusta on ihanaa nähdä oppilaissa musiikin tuoma ilo ja mielikuvituksen taika! Minulle on tärkeää, että jokainen saa tulla tunneilleni juuri sellaisina kuin on.

Nähdään Spektrillä!

-Saara

Sini Simi

Sini Simi, Musiikkiteatteri Spektrin kerho-ohjaaja

Heippa, olen Sini ja saatat bongata minut Spektrillä aamupäiväkerhoissa ohjaajana Iidan kanssa! Toimin myös seikkailumuskari– ja seikkailuteatteriopena. Olen koulutukseltani sosionomi (AMK) ja ohjauskokemusta minulle on kertynyt niin lasten kuin nuortenkin parista.

Oma musiikkipolkuni on alkanut muskarista ja viulutunneilta. Palo esiintymään vei 10-vuotiaana teatterin lavoille Ypäjän musiikkiteatteriin ja myöhemmin peruskoulun jälkeen musiikkilukioon. Musiikki on ollut aina itselleni voimavara ja turvapaikka, ja ehkä siksi sosiaalialan opinnoissanikin olen paneutunut erityisesti kulttuuriseen innostamiseen ja musiikin voimauttaviin vaikutuksiin. 

Minussa asuu uteliaisuus ja halu oppia jatkuvasti lisää. Aikuisiällä olenkin aloittanut vielä lauluopinnot ja lisäksi 2022 opiskelin musiikkiterapian perusopintoja. Tällä hetkellä aikani kuluu pitkälti esiintymisten parissa Sini&Simi duon puolikkaana, jossa laulan ja soitan viulua. Vapaa-ajallani rakastan lukea kirjoja, tanssia ja rapsutella lemmikkikissaani Murua.

Ohjaajana olen lempeä, kuunteleva ja kannustava. Ihanaa päästä tutustumaan kaikkiin kerholaisiin ja uteliain mielin yhdessä musiikin ja teatterin maailmaan!

-Sini

Sonja Pajunoja

Sonja Pajunoja, Musiikkiteatteri Spektrin lasten ja nuorten musiikkiteatteriopettaja.

Moi, olen Sonja Pajunoja ja opetan Musiikkiteatteri Spektrillä lasten ja nuorten musiikkiteatteria!

Olen helsinkiläinen näyttelijä, laulaja ja muusikko. Olen valmistunut musiikkiteatterin ammattilaiseksi Tampereen ammattikorkeakoulusta ja muusikoksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriosta. Pääaineeni on laulu ja soitan myös pianoa, viulua, kitaraa ja ukulelea.

Näyttelijänä olen työskennellyt laajasti Suomen teatterikentällä. Viimeisimmistä töistäni mainittakoon Helsingin Kaupunginteatterin suurmusikaalit Pieni merenneito, Päiväni murmelina ja Kinky Boots. Viime vuosina minut on voinut nähdä myös muun muassa Turun Kaupunginteatterin, Tampereen Teatterin, Tampereen Työväen Teatterin, Lahden Kaupunginteatterin ja Linnateatterin näyttämöillä.

Teatteritöiden ja opetusten ohella työskentelen ääninäyttelijänä ja esiinnyn bilebändi Soulmostin solistina. Työni on intohimoni, mutta nautin myös rennoista vapaapäivistä.

Pyrin tuomaan työympäristööni lämpöä, läsnäoloa ja luottamusta. Panostan opetuksessa tulkinnan ja ilmaisun voimaan.

-Sonja

Miikka J. Anttila

Miikka J. Anttila, Musiikkiteatteri Spektrin hallituksen jäsen ja skumppaimpron vetäjä.

Moikkis!

Olen Miikka J. Anttila, hämeenlinnalainen esiintyjä, näyttelijä ja tuottaja. Musiikkiteatteri Spektrissä toimin hallituksen jäsenenä ja toisinaan hyppään taustavoimista estradille mm. suositun Skumppaimpron vetäjänä! Silirimpsis!🥂

Olet saattanut bongata minut lukuisista tv-mainoksista, telkkusarjoista ja elokuvista – teatteria unohtamatta!