Siirry suoraan sisältöön

Opettajat

Christa Talikka, yrittäjä

Kuva: Samu Haapanen

Opetan Musiikkiteatteri Spektrissä pop/jazz- ja musikaalilaulua yksinlaulajille ja pienryhmille sekä musiikkiteatteria yli 16-vuotiaille. Lisäksi vedän esiintymiskoulutuksia ja esiinnyn useammassa kokoonpanossa. Olen myös Musiikkiteatteri Spektrin Toimitusjohtaja.

Koulutukseltani olen musiikin maisteri (MuM) ja muusikko (musiikkiteatteri Amk). Olen päässyt tekemään töitä laajasti musiikin ja musiikkiteatterin aloilla esiintyjänä, opettajana sekä äänenkäytön ja esiintymisen kouluttajana.

Pääinstrumenttini on laulu ja soitan myös pianoa. Esiinnyn useassa eri kokoonpanossa kuten laulu-piano duossa, Heijastus-yhtyeessä sekä bilebändi Charismassa. Minut voi bongata myös Helsingin Kaupunginteatterin Priscilla, Aavikonkuningatar – musikaalista. Esiintyminen on suuri intohimoni ja rakastan heittäytyä eri rooleihin ja tunnelmiin.

Opettajana on ihanaa päästä näkemään miten oppilaat uskaltavat heittäytyä ja löytävät oman äänensä, tyylinsä ja kenties kokonaan uuden puolen itsestään. Olen onnellinen siitä, että olen päässyt yhdistämään oman intohimoni työhön.

Olen kannustava, innostava ja energinen opettaja ja haluan rohkaista jokaista menemään kohti unelmiaan – olivat ne sitten musiikin tai minkä tahansa itselle tärkeän asian parissa.

Christa

Marjuska Santala

Kuva: Terho Aalto

Musiikkiteatteri Spektrissä toimin hallitustiimissä sekä sukellan välillä lavalle tai opettamaan laulua ja ilmaisua, kokonaisvaltaista kehon- ja äänenkäyttöä. Esiinnyn paljon erilaisissa kokoonpanoissa, ja luotsaan ammattikokoonpanojani Marjuska Santala Trio & Quartet.

Olen saanut työskennellä erilaisten konserttien lisäksi musiikkiteatteriprojekteissa ja olen toiminut lauluvalmentajana kesäteatterissa ja säveltänyt laulut kokonaiseen näytelmään. Tällaisissa projekteissa pääsen yhdistämään kaikki intohimoni: laulun, musiikin ja kehonkielen sekä tanssin yhteen kietoutuneen kudoksen. Sitä maailmaa haluan raottaa edelleen ihan jokaiselle kiinnostuneelle.

Lapsuudessa sain vahvasti vaikutteita kansantanssi- ja musiikkimaailmasta, se on yksi erikoisalueeni. Laulu on aina ollut pääinstrumenttini, piano vahvana vierellä. Etsin jatkuvasti eri musiikkityylien rajapintoja, kun sävellän omia laulutarinoita. En kaihda mitään tyylilajia.

Opetustilanteessa musisoidessa toivon herättäväni ajatuksia ja saavani aikaan vuoropuhelun. Haluan jakaa laulun ja musiikin iloa, auttaa ja rohkaista muitakin löytämään oma persoonallinen äänensä sekä tapansa ilmaista äänellään kokonaisvaltaisesti, tervettä äänenkäyttöä vaalien. Nautin elävästä vuorovaikutustilanteesta ja innolla tutustun jokaiseen ainutlaatuiseen ääni-instrumenttiin!

Koulutukseltani olen musiikin maisteri (MuM) ja kansantanssinopettaja sekä FolkJam-ohjaaja. Kokemuksenilaulun ja musiikin kentällä on laaja niin lavalla kuin lavan ulkopuolella – opetan useassa opistossa laulua, musiikin perusteita, pianon alkeita sekä tanssia lasten ja nuorten tanssiseurassa.

Marjuska “Lauluvarpunen”

Sonja Pajunoja

Kuva: Vilja Vuolle

Olen helsinkiläinen näyttelijä, laulaja ja muusikko. Opetan Musiikkiteatteri Spektrissä musiikkiteatteria yläkoululaisille, 0–2-vuotiaita vanhempineen seikkailumuskariryhmissä sekä annan laulutunteja.

Olen valmistunut musiikkiteatterin ammattilaiseksi Tampereen ammattikorkeakoulusta ja muusikoksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriosta. Pääaineeni on laulu ja soitan myös pianoa, viulua, kitaraa ja ukulelea.

Näyttelijänä olen työskennellyt laajasti Suomen teatterikentällä. Viimeisimmistä töistäni mainittakoon Helsingin Kaupunginteatterin suurmusikaalit Pieni merenneito ja Kinky Boots. Viime vuosina minut on voinut nähdä myös muun muassa Tampereen Teatterin, Tampereen Työväen Teatterin, Lahden Kaupunginteatterin ja Samppalinnan kesäteatterin näyttämöillä.

Teatteritöiden ja opetusten ohella työskentelen ääninäyttelijänä ja esiinnyn bilebändi Soulmostin solistina. Työni on intohimoni, mutta nautin myös rennoista vapaapäivistä. Kotona rakastan seurata oman lapseni seikkailuja.

Pyrin tuomaan työympäristööni lämpöä, läsnäoloa ja luottamusta. Laulunopetuksessa panostan tulkinnan ja ilmaisun voimaan. Odotan innolla työskentelyä monipuolisesti Spektrin katon alla, niin musiikkiteatteriryhmien, seikkailumuskarin kuin laulutuntienkin parissa.

Sonja

Simonette Ohra-aho

Kuva: Anni Minkkinen

Heippa! Olen Simonette “Nette” Ohra-aho. Toimin Spektrillä lasten vastuuopettajana sekä assistenttina. Ohjaan ja suunnittelen Spektrin kerhoja ja olen yksi muskariopettajistamme.

Olen valmistunut sosionomiksi (AMK) vuonna 2012 varhaiskasvatusopettajan kelpoisuudella ja olenkin työskennellyt lasten parissa useissa päiväkodeissa. Kokemusta löytyy myös koulumaailmasta ja lastensuojelun puolelta. Olen ohjannut erityislasten muskareita ja työskennellyt alakoulun musiikinopettajana.

Opettajana minulle on tärkeää oppia tuntemaan ryhmäni lapset ja heidän luonteensa. Jokainen lapsi saa olla oma itsensä ja meidän aikuisten tehtävä on auttaa, ohjata ja löytää lapselle sopivat keinot toimia eri tilanteissa.

Pienestä asti olen löytynyt jokaisesta koulun näytelmästä, musikaalista, kuorosta ja puhallinorkesteristakin! Olen laulanut nyt kymmenen vuotta Vox Vanajae -kuorossa ja ilmoittauduin Spektrin synnyttyä lauluryhmätunneille.

Olen kiinnostunut kaikenlaisesta luovasta puuhastelusta, on se sitten maalaamista, mielikuvitusmatkailua lasten kanssa, käsitöitä tai sisustamista – I´m in! Olen myös crazy plantlady huonekasvieni kanssa.

Spektrillä minut voi nähdä myös pitämässä huushollia ojennuksessa ja tekemässä assistentin tehtäviä.

Nähdään Spektrillä!

“Nette”

Matleena Junttanen

Kuva:

Opetan Spektrillä syksystä 2022 lähtien seikkailumuskaria 0–6-vuotiaille. Olen Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistunut musiikkiteatterin ammattilainen ja kartuttanut työkokemusta laajasti niin teatterin, musiikin kuin esimerkiksi laulunkirjoittamisen saralla.

Minut olet voinut nähdä mm. Tampereen Työväen Teatterin, Lahden kaupunginteatterin sekä Koiramäen Tassuteatterin lavoilla. Vuoden 2022 keväällä kisasin The Voice of Finlandin Live-lähetyksissä asti. Tällä hetkellä keikkailen aktiivisesti bilebändini Beatcallin sekä Torvikopla Bigbandin solistina. Nautin töiden ohella suklaasta ja ristikkolehtien ratkomisesta iltamyöhään.

Olen ihmisläheinen, nauravainen, lempeä ja luonteva lasten kanssa työskennellessä. Muskariopettajana tahdon luoda seikkailuntäyteisen, turvallisen ja kuuntelevan ilmapiirin. Uskon, että musiikki ja leikki yhdessä antavat elämään herkullisen luovat eväät. Odotankin hirmuisella innolla kaikkia yhteisiä seikkailuhetkiä muskarissa!

Matleena

Jemina Pekkonen

Kuva:

Olen Jemina Pekkonen ja aloitan syksyllä 2022 Spektrillä aamupäiväkerho-ohjaajana. Olen ammatiltani tanssija, tanssinopettaja & koreografi.

Olen tehnyt laajasti tanssi- ja teatterialan töitä sekä työskennellyt paljon lasten kanssa. Lasten kanssa työskentelyssä ihanaa on mm. heidän vilpittömyys, aitous, mielikuvitus & yhteinen tekeminen. 

Vapaa-ajalla kivaa puuhaa on perheen kanssa oleminen, leipominen, köllöttely & meidän Elvi-kissan rapsutteleminen. 

Kivaa päästä Spektrille, siellä nähdään!

Jemina

Luukas Sihvonen

Hei! Olen Luukas Sihvonen ja kesätyökseni ohjaan Spektrillä 2–5-vuotiaiden kesäkerhoa.

Olen 21-vuotias ja Spektrillä jo ennestään tuttu kerho-ohjaaja aamupäiväkerhossa. Tykkään tehdä töitä lasten ja taiteen parissa – läsnäolo on vahvuuteni. Olen kova poika soittamaan pianoa, laulamaan ja tanssimaan. Ammatiltani olen sisustusartesaani – kädentaidot ovat myös lähellä sydäntäni. Harva tietää, että olen valjakkohiihdon suomenmestari. Teen töitä näyttelijänä ja toiveeni on jonain päivänä tehdä sitä täysipäiväisesti.

Kesäkerholta odotan hyväntuulisia aamupäiviä mielenkiintoisten taidesisältöjen maailmassa.

Tinja Lehtonen

Moi! Olen Tinja Lehtonen ja kesätyönäni ohjaan Spektrin kesäkerhossa.

Menen syksyllä lukioon ja viime syksynä olin Spektrillä tetissä. Spektrin toiminta tuli minulle tutuksi ja pääsin jo silloin auttamaan aamupäiväkerhon vetämisessä. Minulta lasten kanssa puuhailut tulevat luonnostaan. Olen serkuskatraani vanhin ja lastenhoitotyö vaippojen vaihtamisesta lähtien on tuttua puuhaa. Toinen kesätyöni on jalkapallokerhon vetäminen. Hevoset, pianon soittaminen, laulaminen ja piirtäminen ovat mieluisia asioita minulle.

Odotan innolla, että pääsen kesällä tutustumaan moneen uuteen lapseen ja antamaan samalla vanhemmille pienen hengähdystauon arjen keskellä.

Miikka J. Anttila

Kuva: Silvia Salakka

Moikkis!

Olen Miikka J. Anttila, hämeenlinnalainen esiintyjä, näyttelijä ja tuottaja. Musiikkiteatteri Spektrissä toimin hallituksen jäsenenä ja toisinaan hyppään taustavoimista estradille mm. suositun Skumppaimpron vetäjänä! Olet saattanut bongata minut lukuisista tv-mainoksista, telkkusarjoista ja elokuvista – teatteria unohtamatta!