Siirry suoraan sisältöön

Opettajat

Christa Talikka

Kuva: Samu Haapanen

Opetan Musiikkiteatteri Spektrissä pop/jazz- ja musikaalilaulua yksinlaulajille ja pienryhmille sekä musiikkiteatteria yli 16-vuotiaille. Lisäksi pidän esiintymiskoulutuksia ja esiinnyn useammassa kokoonpanossa. 

Koulutukseltani olen musiikin maisteri (MuM) ja muusikko (musiikkiteatteri Amk). Vuosien saatossa olen päässyt tekemään töitä laajasti musiikin ja musiikkiteatterin aloilla esiintyjänä lavoilla, opettajana aikuisopistoissa, yläkoulussa ja lukiossa sekä äänenkäytön ja esiintymisen kouluttajana lauluyhtyeille ja kuoroille. On ihanaa päästä näkemään miten oppilaat uskaltavat heittäytyä ja löytävät oman äänensä, tyylinsä ja kenties kokonaan uuden puolen itsestään. Olen onnellinen siitä, että olen päässyt yhdistämään oman intohimoni työhön.

Pääinstrumenttini on laulu ja soitan myös pianoa. Laulan useassa eri kokoonpanossa kuten laulu-piano duossa, Heijastus-yhtyeessä sekä bilebändi Charismassa. Lisäksi kuulun myös ammattimuusikoista koostuvan musiikkiteatteriryhmä Spektrin esiintyjäkaartiin. Esiintyminen on suuri intohimoni ja rakastan heittäytyä eri rooleihin ja tunnelmiin.

Olen kannustava, innostava ja energinen opettaja ja haluan rohkaista jokaista menemään kohti unelmiaan – olivat ne sitten musiikin tai minkä tahansa itselle tärkeän asian parissa.

Christa

Iina Sihvonen

Kuva: Samu Haapanen

Musiikkiteatteri Spektrissä opetan musiikkiteatteria ala- ja yläkouluikäisille, pidän Seikkailumuskari-tunteja 0-6 vuotiaille sekä vedän musiikkiteatteripainotteista aamupäiväkerhoa 2-5 vuotiaille. Kotona olen äiti kahdelle pienelle tytölle.

Ammatiltani olen musiikkipedagogi. Lasten ja nuorten opettaminen on minulle sydämenasia ja sitä olenkin saanut tehdä musiikinperusteiden ja viulunsoiton opettajana. Omat pääinstrumenttini ovat laulu ja viulu, ja soitan myös esimerkiksi pianoa, ukulelea ja bassoa. Viime vuosina olen esiintynyt ammattimuusikoista koostuvissa Sibbe-siskoissa ja Musiikkiteatteriryhmä Spektrissä.

Näyttelijäntyöhön olen tutustunut lapsesta asti ja näytellyt esimerkiksi ammattiteatterissa. Olen entinen taitoluistelun harrastaja ja sittemmin siirtynyt eri tanssilajeihin ja päässyt tanssijaksi eri musikaali- ja musiikkiteatteriproduktioihin.

Opetuksessani hyödynnän monipuolisesti osaamistani musiikin, teatterin ja tanssin saralla. Minulle tärkeintä opettamisessa on luoda ilon ilmapiiri, jossa kaikkien on hyvä olla!

Spektrissä haluan luoda spektaakkeleja, joissa kaikki oppilaatkin pääsevät loistamaan ja kokemaan lavan taian!

Iina

Marjuska Santala

Kuva: Terho Aalto

Musiikkiteatteri Spektrissä toimin hallitustiimissä sekä sukellan välillä lavalle tai opettamaan laulua ja ilmaisua, kokonaisvaltaista kehon- ja äänenkäyttöä. Esiinnyn paljon erilaisissa kokoonpanoissa, ja luotsaan ammattikokoonpanojani Marjuska Santala Trio & Quartet.

Olen saanut työskennellä erilaisten konserttien lisäksi musiikkiteatteriprojekteissa ja olen toiminut lauluvalmentajana kesäteatterissa ja säveltänyt laulut kokonaiseen näytelmään. Tällaisissa projekteissa pääsen yhdistämään kaikki intohimoni: laulun, musiikin ja kehonkielen sekä tanssin yhteen kietoutuneen kudoksen. Sitä maailmaa haluan raottaa edelleen ihan jokaiselle kiinnostuneelle.

Lapsuudessa sain vahvasti vaikutteita kansantanssi- ja musiikkimaailmasta, se on yksi erikoisalueeni. Laulu on aina ollut pääinstrumenttini, piano vahvana vierellä. Etsin jatkuvasti eri musiikkityylien rajapintoja, kun sävellän omia laulutarinoita. En kaihda mitään tyylilajia.

Opetustilanteessa musisoidessa toivon herättäväni ajatuksia ja saavani aikaan vuoropuhelun. Haluan jakaa laulun ja musiikin iloa, auttaa ja rohkaista muitakin löytämään oma persoonallinen äänensä sekä tapansa ilmaista äänellään kokonaisvaltaisesti, tervettä äänenkäyttöä vaalien. Nautin elävästä vuorovaikutustilanteesta ja innolla tutustun jokaiseen ainutlaatuiseen ääni-instrumenttiin!

Koulutukseltani olen musiikin maisteri (MuM) ja kansantanssinopettaja sekä FolkJam-ohjaaja. Kokemuksenilaulun ja musiikin kentällä on laaja niin lavalla kuin lavan ulkopuolella – opetan useassa opistossa laulua, musiikin perusteita, pianon alkeita sekä tanssia lasten ja nuorten tanssiseurassa.

Marjuska “Lauluvarpunen”

Kaisla Ollila

Sijaistan Christa Talikkaa nyt keväällä 2022 yli 16-vuotiaiden musateatteriryhmän ohjaajana ja opetan myös koululaisia loppukevään ajan.

Olen opiskellut Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalla – koulutukseltani olen siis musikaaliartisti. Lavalla minut on voinut nähdä Tampereen Työväen Teatterissa, Suomen Komediateatterissa ja Samppalinnan kesäteatterissa.

Olen intohimoinen näyttelijä ja tunteella tykittävä laulaja. Nautin paljon erilaisista taiteenlajeista ja inspiroidun luonnosta, eläimistä ja kirppareilla haahuilemisesta.

Musateatteriohjaajana pyrin innostamaan ja auttamaan kaikkia heittäytymään tilanteeseen, kuin tilanteeseen. Rakastan ja ymmärrän hyvin pelkoa ja paloa, joita ihmisillä on esiintyessään. Tavoittelen aina hyvää tiimityöskentelyä ja railakasta ilmapiiriä. Nähdään Spektrillä!

Kaisla

Sonja Pajunoja

Kuva: Vilja Vuolle

Olen helsinkiläinen näyttelijä, laulaja ja muusikko. Opetan Musiikkiteatteri Spektrissä musiikkiteatteria yläkoululaisille, 0–2-vuotiaita vanhempineen seikkailumuskariryhmissä sekä annan laulutunteja.

Olen valmistunut musiikkiteatterin ammattilaiseksi Tampereen ammattikorkeakoulusta ja muusikoksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriosta. Pääaineeni on laulu ja soitan myös pianoa, viulua, kitaraa ja ukulelea.

Näyttelijänä olen työskennellyt laajasti Suomen teatterikentällä. Viimeisimmistä töistäni mainittakoon Helsingin Kaupunginteatterin suurmusikaalit Pieni merenneito ja Kinky Boots. Viime vuosina minut on voinut nähdä myös muun muassa Tampereen Teatterin, Tampereen Työväen Teatterin, Lahden Kaupunginteatterin ja Samppalinnan kesäteatterin näyttämöillä.

Teatteritöiden ja opetusten ohella työskentelen ääninäyttelijänä ja esiinnyn bilebändi Soulmostin solistina. Työni on intohimoni, mutta nautin myös rennoista vapaapäivistä. Kotona rakastan seurata oman lapseni seikkailuja.

Pyrin tuomaan työympäristööni lämpöä, läsnäoloa ja luottamusta. Laulunopetuksessa panostan tulkinnan ja ilmaisun voimaan. Odotan innolla työskentelyä monipuolisesti Spektrin katon alla, niin musiikkiteatteriryhmien, seikkailumuskarin kuin laulutuntienkin parissa.

Sonja

Helinä Tanner

Olen hämeenlinnalainen laulaja, lauluntekijä, steinerpedagoginen varhaiskasvatuksen opettaja ja pian valmistuva musiikkipedagogi. Musiikkiteatteri Spektrissä opetan seikkailumuskareissa ja vedän aamupäiväkerhoja.

Valmistun tänä vuonna (2022) Metropolia Ammattikorkeakoulun Musiikin tutkinto-ohjelmasta pääaineenani varhaisiän musiikkikasvatus ja taiteen soveltava käyttö.

Artistina olen esiintynyt ja julkaissut musiikkia Tiiu Helinä -nimellä. Lisäksi olen vieraillut laulajana useilla albumeilla ja keikoilla. Olen myös innostunut kansanmusiikista laulaen ja viulua soittaen. Varhaiskasvatuksen opettajana minulla on usean vuoden työkokemus luonto- ja taidepainotteisista päiväkodeista ja esiopetuksesta.

Olen kiinnostunut yhdistelemään musiikkipedagogiikkaa muuhun taidepedagogiikkaan ja kehittämään luovia ja elämyksellisiä musiikkikasvatuksen työtapoja. Olen innostunut mm. tarinoista, nukke- ja varjoteatterista, stop motion -animaatioista, käsitöistä, askartelusta ja videotaiteesta.

Opettajana olen sensitiivinen ja kuunteleva. Pyrin huomioimaan ryhmissä esiin nousevat ideat ja impulssit, jotta hetkestä tulisi kaikkien yhteinen elämys. Toivon, että työlläni voin lisätä musiikkia ihmisten arjessa. Koen musiikin olevan yksi elämän suurista voimavaroista ja taikavoimista!

Saara Koskinen

Musiikkiteatteri Spektrillä ohjaan palvelusetelillä toimivaa 2–5-vuotiaiden aamupäiväkerhoa, jonka musiikkiteatteripainotteista toimintaa täydennän muilla luovilla menetelmillä. Tähän monipuoliseen kirjoon kuuluu sekalainen kattaus muun muassa musiikin, kuvataiteen, käsitöiden, luovan ilmaisun sekä kirjoittamisen menetelmiä.

Olen koulutukseltani Ohjaustoiminnan artenomi, AMK. Koulutuksen lisäksi olen täydentänyt ammattitaitoani avoimessa yliopistossa psykologian opinnoilla aina aineopintoihin saakka. Instrumenteista piano ja kitara ovat tarttuneet matkaani. Kuvataiteet ovat vahvinta osaamisalaani. Nykyisin intohimonani on erilaiset käsityömenetelmät.

Olen työskennellyt lasten ja erityisnuorten kanssa erilaisissa ohjaus- ja opetustehtävissä. Olen lämmin ja helposti lähestyttävä ohjaaja, joka osaa innostaa ja kannustaa aremmatkin osallistujat kokeilemaan omia luovan ilmaisun rajojaan!

Luukas Sihvonen

Hei! Olen Luukas Sihvonen ja kesätyökseni ohjaan Spektrillä 2–5-vuotiaiden kesäkerhoa.

Olen 21-vuotias ja Spektrillä jo ennestään tuttu kerho-ohjaaja aamupäiväkerhossa. Tykkään tehdä töitä lasten ja taiteen parissa – läsnäolo on vahvuuteni. Olen kova poika soittamaan pianoa, laulamaan ja tanssimaan. Ammatiltani olen sisustusartesaani – kädentaidot ovat myös lähellä sydäntäni. Harva tietää, että olen valjakkohiihdon suomenmestari. Teen töitä näyttelijänä ja toiveeni on jonain päivänä tehdä sitä täysipäiväisesti.

Kesäkerholta odotan hyväntuulisia aamupäiviä mielenkiintoisten taidesisältöjen maailmassa.

Tinja Lehtonen

Moi! Olen Tinja Lehtonen ja kesätyönäni ohjaan Spektrin kesäkerhossa.

Menen syksyllä lukioon ja viime syksynä olin Spektrillä tetissä. Spektrin toiminta tuli minulle tutuksi ja pääsin jo silloin auttamaan aamupäiväkerhon vetämisessä. Minulta lasten kanssa puuhailut tulevat luonnostaan. Olen serkuskatraani vanhin ja lastenhoitotyö vaippojen vaihtamisesta lähtien on tuttua puuhaa. Toinen kesätyöni on jalkapallokerhon vetäminen. Hevoset, pianon soittaminen, laulaminen ja piirtäminen ovat mieluisia asioita minulle.

Odotan innolla, että pääsen kesällä tutustumaan moneen uuteen lapseen ja antamaan samalla vanhemmille pienen hengähdystauon arjen keskellä.