Siirry suoraan sisältöön

Opettajat

Christa Talikka, yrittäjä

Christa Talikka, Musiikkiteatteri Spektrin yrittäjä, toimitusjohtaja ja opettaja
Kuva: Silvia Salakka

Opetan Musiikkiteatteri Spektrissä pop/jazz- ja musikaalilaulua yksilö- ja pienryhmille, johdan showkuoroa sekä ohjaan aikuisten musiikkiteatteria. Lisäksi vedän Skumppaimproa, esiintymiskoulutuksia ja esiinnyn useammassa kokoonpanossa. Olen myös Musiikkiteatteri Spektrin yrittäjä ja toimitusjohtaja.

Koulutukseltani olen musiikin maisteri (MuM) ja muusikko (musiikkiteatteri Amk). Olen päässyt tekemään töitä laajasti musiikin ja musiikkiteatterin aloilla esiintyjänä, opettajana sekä äänenkäytön ja esiintymisen kouluttajana.

Pääinstrumenttini on laulu ja soitan myös pianoa. Esiinnyn useassa eri kokoonpanossa kuten laulu-piano duossa, Heijastus-yhtyeessä sekä bilebändi Charismassa. Olin mukana Helsingin Kaupunginteatterin suurmusikaalissa Priscilla, aavikon kuningatar kaudella 22-23. Esiintyminen on suuri intohimoni ja rakastan heittäytyä eri rooleihin ja tunnelmiin.

Opettajana on ihanaa päästä näkemään miten oppilaat uskaltavat heittäytyä ja löytävät oman äänensä, tyylinsä ja kenties kokonaan uuden puolen itsestään. Olen kannustava, innostava ja energinen opettaja ja haluan rohkaista jokaista menemään kohti unelmiaan – olivat ne sitten musiikin tai minkä tahansa itselle tärkeän asian parissa.

Christa

Marjuska Santala

Marjuska Santala, Musiikkiteatteri Spektrin hallitustiimin jäsen ja opettaja.
Kuva: Silvia Salakka

Musiikkiteatteri Spektrin perustajajäsen hallitustiimissä ja opettaja. Sukellan välillä lavalle esiintymään ja arkisin opetan Spektrillä laulua, ilmaisua, kokonaisvaltaista äänenkäyttöä, Ihania ikivihreitä ja Seikkailumuskareita. Voit löytää minut myös Showkuorosta tai Skumppaimprosta!

Esiinnyn paljon erilaisissa kokoonpanoissa ja luotsaan ammattikokoonpanojani Marjuska Santala Trio & Quartet – julkaisin toisen albumillisen omaa musiikkia viime vuonna. Sävellän niin lasten kuin isompienkin iloksi.

Koulutukseltani olen musiikin maisteri (MuM) / musiikkikasvattaja, laulupedagogi, kansantanssinopettaja sekä FolkJam-ohjaaja. Opetan monessa paikassa laulua, ilmaisua, pianon alkeita sekä tanssia Hämeenlinnan Kansantanssinuorissa. Laulu on pääinstrumenttini, piano vahvana vierellä. Olen saanut työskennellä musiikkiteatteriprojekteissa lavalla ja kulisseissa, lauluvalmentajana sekä säveltäjänä kesäteatterissa. Tällaisissa projekteissa yhdistyvät intohimoni: laulun, musiikin, kehonkielen sekä tanssin yhteen kietoutunut kudos. Sitä maailmaa haluan raottaa jokaiselle kiinnostuneelle!

Lapsuudessa sain vahvasti vaikutteita kansantanssi- ja musiikkimaailmasta – se on yksi erikoisalueeni, jonka kanssa olen matkannut maailmalla. Etsin jatkuvasti eri musiikkityylien rajapintoja, kun sävellän omia laulutarinoita. En kaihda mitään tyylilajia.

Opetustilanteessa parasta on vuoropuhelu, jonka äärellä tapahtuu eteenpäin vieviä oivalluksia, isojakin askeleita kohti tavoitteita ja haaveita! Haluan auttaa ja rohkaista löytöretkelle oman persoonallisen äänen ja yksilöllisen kokonaisvaltaisen ilmaisun polulle. Rakastan työtäni, jossa itsekin oppii koko ajan – innolla ja lämmöllä tutustun jokaiseen ainutlaatuiseen ääni-instrumenttiin. Nautin elävistä vuorovaikutustilanteista!❤️

Marjuska “Lauluvarpunen” Santala

Simonette Ohra-aho

Simonette Ohra-Aho, Musiikkiteatteri Spektrin lasten vastuuopettaja ja assistentti.
Kuva: Silvia Salakka

Heippa! Olen Simonette ja toimin Spektrillä lasten vastuuopettajana sekä assistenttina. Ohjaan ja suunnittelen Spektrin kerhoja yhdessä Iidan kanssa ja olen yksi muskariopettajistamme. Syyskaudella hyppään myös uuden Seikkailuteatterin puikkoihin!

Olen valmistunut sosionomiksi (AMK) vuonna 2012 varhaiskasvatusopettajan kelpoisuudella ja olenkin työskennellyt lasten parissa useissa päiväkodeissa. Kokemusta löytyy myös koulumaailmasta ja lastensuojelun puolelta. Olen ohjannut erityislasten muskareita ja työskennellyt alakoulun musiikinopettajan sijaisena.

Opettajana minulle on tärkeää oppia tuntemaan ryhmäni lapset ja heidän luonteensa. Jokainen lapsi saa olla oma itsensä ja meidän aikuisten tehtävä on auttaa, ohjata ja löytää lapselle sopivat keinot toimia eri tilanteissa.

Kotona riittää puuhaa lasten ja eläinten kanssa touhutessa! Olen kiinnostunut kaikenlaisesta luovasta tekemisestä, on se sitten maalaamista, mielikuvitusmatkailua lasten kanssa, käsitöitä, hassujen laulujen keksimistä tai sisustamista.

Nähdään Spektrillä!

-Simonette

Matleena Junttanen

Matleena Junttanen, Musiikkiteatteri Spektrin lasten ja nuorten musiikkiteatteriopettaja.
Kuva: Silvia Salakka

Heippa, olen Matleena Junttanen ja olen kuulunut Spektrin opetiimiin syksystä 2022 lähtien. Tällä hetkellä opetan Spektrillä musiikkiteatteria lapsille ja nuorille.

Olen valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta musiikkiteatterin ammattilaiseksi ja kartuttanut työkokemusta laajasti niin teatterin, musiikin kuin esimerkiksi laulunkirjoittamisen saralla. Minut olet voinut nähdä mm. Tampereen Työväen Teatterin, Lahden kaupunginteatterin sekä Koiramäen Tassuteatterin lavoilla. Lisäksi keikkailen aktiivisesti erilaisten kokoonpanojen, kuten bilebändini Beatcallin laulusolistina.

Nautin töiden ohella suklaasta ja ristikkolehtien ratkomisesta iltamyöhään.

Olen ihmisläheinen, nauravainen, lempeä ja luonteva lasten ja nuorten kanssa työskennellessä. Musiikkiteatteriopena minulle on ennen kaikkea tärkeää luoda innostava, kannustava ja turvallinen ilmapiiri, jossa jokainen pääsee loistamaan! Uskon, että musiikki ja teatteri yhdessä antavat elämään herkullisen luovat eväät. Musiikkiteatteritunneilla nähdään!

<3 Matleena

Iida Savimäki

Iida Savimäki, Musiikkiteatteri Spektrin muskariopettaja ja kerho-ohjaaja.
Kuva: Silvia Salakka

Toimin Spektrillä muskariopettajana ja toisena aamupäiväkerhojen vetäjänä Simonetten aisaparina. Koulutukseltani olen kasvatustieteiden kandidaatti.

Musiikilla ja teatterilla on aina ollut tärkeä rooli elämässäni. Olen laulanut niin kuorossa kuin soolonakin, ollut mukana nuorisoteatterissa ja soittanut rumpuja bändissä. Lapsuuteni haaveammatti olikin näyttelijä. Aikuisena tuo haave muutti hiukan muotoaan ja opiskelin itseni meikkaaja-maskeeraajaksi. Olenkin aiemmassa ammatissani toiminut taustavaikuttajana kulisseissa maskeeraajan hommissa.

Vapaa-ajallani tykkään puuhastella kahden pienen poikani kanssa, soitella ukulelea, leipoa ja tehdä käsitöitä. Opiskelen HAMK:ssa tietojenkäsittelyä ja työskentelen myös Spektrin nettisivujen parissa.

Rakastan oppia uusia asioita ja taitoja, ja minusta on ihanaa nähdä ja innostaa myös muita oppimaan. Erityisesti lasten kanssa työskenteleminen onkin hyvin palkitsevaa, sillä lapsilla on niin mahtava kyky heittäytyä, oppia ja innostua uusista asioista.

Haluan luoda seikkailumuskariin taianomaista tunnelmaa, jossa jokainen saa eläytyä musiikkiin omalla tavallaan.

-Iida

Miikka J. Anttila

Miikka J. Anttila, Musiikkiteatteri Spektrin hallituksen jäsen ja skumppaimpron vetäjä.
Kuva: Silvia Salakka

Moikkis!

Olen Miikka J. Anttila, hämeenlinnalainen esiintyjä, näyttelijä ja tuottaja. Musiikkiteatteri Spektrissä toimin hallituksen jäsenenä ja toisinaan hyppään taustavoimista estradille mm. suositun Skumppaimpron vetäjänä! Silirimpsis!🥂

Olet saattanut bongata minut lukuisista tv-mainoksista, telkkusarjoista ja elokuvista – teatteria unohtamatta!

Teemu Lehtinen

Musiikkiteatteri Spektrin logo
Kuva tulossa…

Moikka, olen Teemu! Spektrillä toimin valokuvaajana ja hoidan digisisältöä yhdessä kollegoiden kanssa. Minut voikin nähdä pyörimässä Spektrin tapahtumissa kamera kädessä ja kaikenlaisissa hommissa taustalla!