Opettajat

Christa Talikka

Kuva: Samu Haapanen

Opetan Musiikkiteatteri Spektrissä pop/jazz- ja musikaalilaulua yksinlaulajille ja pienryhmille sekä musiikkiteatteria yli 16-vuotiaille. Lisäksi pidän esiintymiskoulutuksia ja esiinnyn useammassa kokoonpanossa. 

Koulutukseltani olen musiikin maisteri (MuM) ja muusikko (musiikkiteatteri Amk). Vuosien saatossa olen päässyt tekemään töitä laajasti musiikin ja musiikkiteatterin aloilla esiintyjänä lavoilla, opettajana aikuisopistoissa, yläkoulussa ja lukiossa sekä äänenkäytön ja esiintymisen kouluttajana lauluyhtyeille ja kuoroille. On ihanaa päästä näkemään miten oppilaat uskaltavat heittäytyä ja löytävät oman äänensä, tyylinsä ja kenties kokonaan uuden puolen itsestään. Olen onnellinen siitä, että olen päässyt yhdistämään oman intohimoni työhön.

Pääinstrumenttini on laulu ja soitan myös pianoa. Laulan useassa eri kokoonpanossa kuten laulu-piano duossa, Heijastus-yhtyeessä sekä bilebändi Charismassa. Lisäksi kuulun myös ammattimuusikoista koostuvan musiikkiteatteriryhmä Spektrin esiintyjäkaartiin. Esiintyminen on suuri intohimoni ja rakastan heittäytyä eri rooleihin ja tunnelmiin.

Olen kannustava, innostava ja energinen opettaja ja haluan rohkaista jokaista menemään kohti unelmiaan – olivat ne sitten musiikin tai minkä tahansa itselle tärkeän asian parissa.

Christa

Iina Sihvonen

Kuva: Samu Haapanen

Musiikkiteatteri Spektrissä opetan musiikkiteatteria ala- ja yläkouluikäisille, pidän Seikkailumuskari-tunteja 0-6 vuotiaille sekä vedän musiikkiteatteripainotteista aamupäiväkerhoa 2-5 vuotiaille. Kotona olen äiti kahdelle pienelle tytölle.

Ammatiltani olen musiikkipedagogi. Lasten ja nuorten opettaminen on minulle sydämenasia ja sitä olenkin saanut tehdä musiikinperusteiden ja viulunsoiton opettajana. Omat pääinstrumenttini ovat laulu ja viulu, ja soitan myös esimerkiksi pianoa, ukulelea ja bassoa. Viime vuosina olen esiintynyt ammattimuusikoista koostuvissa Sibbe-siskoissa ja Musiikkiteatteriryhmä Spektrissä.

Näyttelijäntyöhön olen tutustunut lapsesta asti ja näytellyt esimerkiksi ammattiteatterissa. Olen entinen taitoluistelun harrastaja ja sittemmin siirtynyt eri tanssilajeihin ja päässyt tanssijaksi eri musikaali- ja musiikkiteatteriproduktioihin.

Opetuksessani hyödynnän monipuolisesti osaamistani musiikin, teatterin ja tanssin saralla. Minulle tärkeintä opettamisessa on luoda ilon ilmapiiri, jossa kaikkien on hyvä olla!

Spektrissä haluan luoda spektaakkeleja, joissa kaikki oppilaatkin pääsevät loistamaan ja kokemaan lavan taian!

Iina

Marjuska Santala

Kuva: Terho Aalto

Musiikkiteatteri Spektrissä toimin hallitustiimissä sekä sukellan välillä lavalle tai opettamaan laulua ja ilmaisua, kokonaisvaltaista kehon- ja äänenkäyttöä. Esiinnyn paljon erilaisissa kokoonpanoissa, ja luotsaan ammattikokoonpanojani Marjuska Santala Trio & Quartet.

Koulutukseltani olen musiikin maisteri (MuM) ja kansantanssinopettaja sekä FolkJam-ohjaaja. Kokemuksenilaulun ja musiikin kentällä on laaja niin lavalla kuin lavan ulkopuolella – opetan useassa opistossa laulua, musiikin perusteita, pianon alkeita sekä tanssia lasten ja nuorten tanssiseurassa.

Olen saanut työskennellä erilaisten konserttien lisäksi musiikkiteatteriprojekteissa ja olen toiminut lauluvalmentajana kesäteatterissa ja säveltänyt laulut kokonaiseen näytelmään. Tällaisissa projekteissa pääsen yhdistämään kaikki intohimoni: laulun, musiikin ja kehonkielen sekä tanssin yhteen kietoutuneen kudoksen. Sitä maailmaa haluan raottaa edelleen ihan jokaiselle kiinnostuneelle.

Lapsuudessa sain vahvasti vaikutteita kansantanssi- ja musiikkimaailmasta, se on yksi erikoisalueeni. Laulu on aina ollut pääinstrumenttini, piano vahvana vierellä. Etsin jatkuvasti eri musiikkityylien rajapintoja, kun sävellän omia laulutarinoita. En kaihda mitään tyylilajia.

Opetustilanteessa musisoidessa toivon herättäväni ajatuksia ja saavani aikaan vuoropuhelun. Haluan jakaa laulun ja musiikin iloa, auttaa ja rohkaista muitakin löytämään oma persoonallinen äänensä sekä tapansa ilmaista äänellään kokonaisvaltaisesti, tervettä äänenkäyttöä vaalien. Nautin elävästä vuorovaikutustilanteesta ja innolla tutustun jokaiseen ainutlaatuiseen ääni-instrumenttiin!

Marjuska “Lauluvarpunen”