Siirry suoraan sisältöön

Laulutunnit

Laulutunneilla pääset kehittämään äänenkäyttöäsi laulutekniikan, laulutyylin ja tulkinnan kautta. Laulutunnit räätälöidään tarpeidesi mukaan. Päätyyliksi voit valita pop/jazz-laulun tai musikaalilaulun, mutta saat laulaa monipuolisesti eri tyylejä. Voit tulla laulamaan yksin, yhdessä kaverin kanssa tai pienryhmässä.

Uutuutena syksyllä 2023 aloittaa showkuoro-ryhmä, jossa pääset heittäytymään laulamisen eri genreihin esiintymisen ohella.

Yksilötunti 45min

Tuntikuvaus

Popjazz- ja musikaalilaulutunneilla pääset kehittämään äänenkäyttöäsi laulutekniikan, laulutyylin ja tulkinnan kautta. Opetuksessa keskeistä on tulkinnan ja tekniikan yhdistäminen lauluun ja esiintymiseen. 

Laulutunnit räätälöidään tarpeidesi mukaan. Päätyyliksi voit valita pop/jazz-laulun tai musikaalilaulun, mutta saat myös laulaa kumpaakin. Voit tuoda haluamiasi kappaleita tunnille ja myös opettaja valitsee ja suosittelee kappaleita. Tunneilla voidaan harjoitella tekniikan ja tulkinnan lisäksi myös esiintymistä, lavalla oloa ja laulun kautta näyttelemistä. Pääset halutessasi myös esiintymään Musiikkiteatteri Spektrin produktioihin.

Olet tervetullut laulutunneille juuri sellaisena ja niillä taidoilla mitä sinulla on. Olet sitten suihkulaulaja tai jo kokenut esiintyjä, laulutunnit sopivat niin aloittelijoille, ammattiin pyrkiville kuin ammattilaisillekin. Myös puhetyöläiset hyötyvät äänenkäytön tuntemisesta. Ääniharjoitusten kautta äänen kestävyys ja kantavuus paranee.

Pop/jazz- ja musikaalilaulua opettaa Christa Talikka ja Marjuska Santala. Spektrin opettajat ovat innostavia ja kannustavia opettajia, jotka tarjoavat konkreettisia työkaluja laulamiseen ja esiintymiseen.

Sovi päivä ja aika suoraan opettajan kanssa:

puh. +358 41 314 0976 (Christa) / christa@musiikkiteatterispektri.fi

puh. +358 40 587 8427 (Marjuska) / marjuska@musiikkiteatterispektri.fi

Tutustu hintoihin, kuten perhealennuksiin, lukukauteen, tiloihin ja sääntöihin.

Päivä ja aika sovitaan opettajan kanssa

60 / henkilö / kerta

350 / henkilö / 7 kertaa

700 / henkilö / 14 kertaa

Ota yhteyttä pienemmistä tuntipaketeista! spektri@musiikkiteatterispektri.fi

Kevätlukukausi (14 kertaa): 15.1. – 29.4.-24

Paritunti 45min

Tuntikuvaus

Tule mukaan laulamaan yhdessä kaverisi tai vaikka perheenjäsenesi kanssa!  Voitte laulaa koko ajan yhdessä tai erikseen toisianne kuunnellen ja kannustaen. Tunnit sopivat niille, jotka mielellään laulavat myös yksin, mutta tykkäisi toisen tuesta. Tunneilla voit laulaa samaa melodiaa kaverin kanssa tai oppia laulamaan eri äänissä. Pari pääsee halutessaan esiintymään Musiikkiteatteri Spektrin produktioihin.

Tunnit kestävät 45 min, jonka voi jakaa puoliksi toisen kanssa tai laulaa yhdessä koko ajan tai osan ajasta. Päätyylinä on pop/jazz -laulu, mutta tunneilla voidaan laulaa myös esimerkiksi ikivihreitä ja elokuva- ja musikaalisävelmiä. Saat tuoda omia lempikappaleitasi tunnille.

Paritunteja opettaa Christa Talikka ja Marjuska Santala. Spektrin opettajat ovat innostavia ja kannustavia opettajia, jotka tarjoavat konkreettisia työkaluja laulamiseen ja esiintymiseen.

Sovi päivä ja aika suoraan opettajan kanssa:

puh. +358 41 314 0976 (Christa) / christa@musiikkiteatterispektri.fi

puh. +358 40 587 8427 (Marjuska) / marjuska@musiikkiteatterispektri.fi

Tutustu hintoihin, kuten perhealennuksiin, lukukauteen, tiloihin ja sääntöihin.

Päivä ja aika sovitaan opettajan kanssa

40 / henkilö / kerta

215 / henkilö / 7 kertaa

430 / henkilö / 14 kertaa

Ota yhteyttä pienemmistä tuntipaketeista! spektri@musiikkiteatterispektri.fi

Kevätlukukausi (14 kertaa): 15.1. – 29.4.-24

Pienryhmätunti 60min

Tuntikuvaus

Haluatko päästä laulamaan, mutta et haluaisi laulaa yksin? Tule pienryhmätunneille! Pienryhmissä on 4-6 henkilöä ja siellä lauletaan yksin ja yhdessä muiden kanssa.

Tunneilla pääset kehittämään laulutekniikkaasi ja esiintymistaitojasi. Päätyylinä on pop/jazz-laulu, mutta tunneilla voidaan laulaa myös esimerkiksi ikivihreitä ja elokuva- ja musikaalisävelmiä. Saat tuoda omia lempikappaleitasi tunnille.

Tunnin aika voidaan jakaa niin, että alussa on yhteinen äänenavaus, jonka jälkeen jokaisella on omaa soololauluaikaa tai tunnilla voidaan laulaa koko ajan yhdessä. Mahdollisuus on myös lauluyhtye-treeniin, jossa voidaan laulaa eri äänissä. Halutessaan ryhmä pääsee esiintymään Musiikkiteatteri Spektrin produktioihin.

Pienryhmätunnit ovat oivallinen keino kehittää omaa laulua matalalla kynnyksellä ja oppia laulamisesta myös muita kuunnellen. Pienryhmätunneilla on iloinen ja kannustava tunnelma eikä ketään vertailla toisiinsa. Jokainen voi olla oma itsensä omilla vahvuuksillaan ja jokaiselta voi oppia jotain.

Lukukaudessa on 14 opetuskertaa.

Pienryhmätunteja opettaa Christa Talikka ja Marjuska Santala. Spektrin opettajat ovat innostavia ja kannustavia opettajia, jotka tarjoavat konkreettisia työkaluja laulamiseen ja esiintymiseen.

Tutustu hintoihin, kuten perhealennuksiin, lukukauteen, tiloihin ja sääntöihin.

ma klo 16.45 – 17.45

Opettaja: Christa Talikka

Hinta: 350 / henkilö / 14 kertaa

Ota yhteyttä pienemmistä tuntipaketeista! spektri@musiikkiteatterispektri.fi

Kevätlukukausi (14 kertaa): 15.1. – 29.4.-24

Showkuoro

Tuntikuvaus

Oletko innokas laulaja ja haaveissasi on laulaa yhdessä muiden kanssa mielettömiä moniäänisiä kappaleita elokuva- musikaali ja poprockhittien muodossa? Haluaisitko joskus kokeilla laulaa pieniä soolopätkiä yksin kuoron säestämänä? Kiinnostaako korvakuulolta oppiminen, uusien stemmojen oppiminen ja eri tunnetiloihin heittäytyminen laulamisen keinoilla? Haluatko oppia musiikkiteatteritekniikkaa ja esiintymistaitoja? Haluatko mukaan laulavaan Spektriperheeseen?

Spektrin Showkuoro on nuorille ja aikuisille suunnattu elokuva-, musikaali-, pop-rock-jazz- painotteinen iso lauluryhmä. Pääset laulamaan näyttämö- ja elokuvamaailman suurimpia hittejä sekä kevyttä musiikkia laidasta laitaan aina vanhoista ikivihreistä nykyradiohitteihin äänissä muiden kanssa. Teemme useita sovituksia suoraan tunneilla ja oppilaat pääsevät myös itse keksimään stemmoja ja halutessaan pääsevät säveltämään ja sovittamaan itse. Kuoroon ei ole erillisiä pääsykokeita. Aiemmasta laulutaustasta, nuotinluvusta, korvakuulolta oppimisesta ja kuorolaulutaustasta on hyötyä, sillä kuorossa lauletaan useassa eri äänessä, mutta mukaan pääsee myös ilman aiempaa harrastustaustaa. Kuoro esiintyy musiikkiteatteriesityksissä sekä muissa Spektrin tuotannoissa. Kuorolaulun lisäksi showkuorossa liikutaan ja heittäydytään eri rooleihin ja tunteisiin – kuten musiikkiteatteriin kuuluu. Eri rooleista ja tunnetiloista on hyötyä äänenkäyttöön ja ne tuovat uskottavuutta esiintymiseen eri genrerajojen yli. Showkuoro kehittää äänenkäyttöä, esiintymistaitoa, heittäytymistä ja esiintymisen monipuolisuutta, artistiutta, mutta myös itsetuntoa ja sosiaalisia taitoja yhdessä ryhmän jäsenenä. Showkuoro on myös hyvä tapa tutustua musiikkiteatterin maailmaan laulamisen kautta. 

Showkuoron vetäjä on musiikkiteatterin ja musiikkikasvatuksen ammattilainen, Spektrin yrittäjä Christa Talikka. Christa on luova hullu, joka innostaa vaikka maitopurkin laulamaan ja heittäytymään. Christa vetää laulutunteja ja aikuisten musiikkiteatteria Spektrillä. Lisäksi hänellä on vuosien kokemus eri lauluryhmistä, kuoroista sekä esiintymislavoilta niin yksin kuin ryhmän kanssa sekä esiintyjän kuin vetäjän saappaissa. Christa oli mukana Helsingin Kaupunginteatterin suurmusikaalissa Priscilla, aavikon kuningatar kaudella 22-23.

Tutustu hintoihin, kuten perhealennuksiin, lukukauteen, tiloihin ja sääntöihin.

ma klo 18.30 – 20.30

Hinta: 116 / henkilö / 7 kertaa

Loppukevät (7 kertaa): 11.3. – 29.4.-24

Ihanat ikivihreät (50+)

Tuntikuvaus

Haluaisitko laulaa yhdessä mukavassa porukassa ja saada virkistyshetken musiikin kera päivääsi? Ihanat ikivihreät nauttii laulamisesta ja pääset laulamaan toivelauluja eri vuosikymmeniltä kuten kansanlauluja, iskelmiä ja valkokankaan klassikoita. Lauluryhmä on avoin kaikille laulamisesta innostuneille varttuneemmille aikuisille (50+).

Laulutaidosta on hyötyä, mutta et tarvitse nuotinlukutaitoa. Tunnit sisältävät kehon lämmittelyä, pientä kehonhuoltoa, lauluihin pureudutaan myös tekstien, tarinoiden ja tunnelmien kautta. Ryhmä voi halutessaan päästä mukaan esiintymään, mutta voit vain tulla nauttimaan laulamisesta matalalla kynnyksellä ja iloisella mielellä. 

Voit tulla kokeilemaan syyskauden ensimmäisellä kerralla ilman sitoutumista ja ottaa ystäväsi myös mukaan tutustumaan.

Teemme yhteistyötä Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen ja Unikkotuen kanssa. Heidän jäsenet saavat alennuksen. Ota yhteyttä, mikäli olet jäsen.

ti klo 13.00 – 14.15

Hinta: 85 / henkilö / 7 kertaa

Voit myös kysyä sähköpostitse laskuvaihtoehtoa tai kertamaksua spektri@musiikkiteatterispektri.fi

Loppukevät (7 kertaa): 11.3. – 29.4.-24

Heräsikö kysyttävää?