Siirry suoraan sisältöön

Laulutunnit

Laulutunneilla pääset kehittämään äänenkäyttöäsi laulutekniikan, laulutyylin ja tulkinnan kautta. Laulutunnit räätälöidään tarpeidesi mukaan. Päätyyliksi voit valita pop/jazz-laulun tai musikaalilaulun, mutta saat laulaa monipuolisesti eri tyylejä. Voit tulla laulamaan yksin, yhdessä kaverin kanssa tai pienryhmässä. Laulutunnit sopivat sekä aloitteljoille että jo kokeneille laulajille.

Laulutuntivalikoimasta löytyy myös kaksi kuoroa. Showkuorossa pääset laulamaan monipuolisesti kevyttä musiikkia laidasta laitaan aina vanhoista ikivihreistä nykyhitteihin stemmoissa muiden kanssa.

Ihanat ikivihreät on senioriryhmä kaikille laulamisesta ja heittäytymisestä kiinnostuneille +50-vuotiaille. Aiempaa laulaukokemusta et tarvitse.

Yksilötunti 45min

Tuntikuvaus

Popjazz- ja musikaalilaulutunneilla pääset kehittämään äänenkäyttöäsi laulutekniikan, laulutyylin ja tulkinnan kautta. Opetuksessa keskeistä on tulkinnan ja tekniikan yhdistäminen lauluun ja esiintymiseen. 

Laulutunnit räätälöidään tarpeidesi mukaan. Päätyylinä on pop/jazz-laulu ja musikaalilaulu. Voit tuoda haluamiasi kappaleita tunnille, mutta myös opettaja valitsee ja suosittelee kappaleita. Tunneilla harjoitellaan tekniikan ja tulkinnan lisäksi myös esiintymistä, lavalla oloa ja laulun kautta näyttelemistä. Pääset halutessasi myös esiintymään Musiikkiteatteri Spektrin produktioihin.

Olet tervetullut laulutunneille juuri sellaisena ja niillä taidoilla mitä sinulla on. Olet sitten suihkulaulaja tai jo kokenut esiintyjä, laulutunnit sopivat niin aloittelijoille, ammattiin pyrkiville kuin ammattilaisillekin. Myös puhetyöläiset hyötyvät äänenkäytön tuntemisesta. Ääniharjoitusten kautta äänen kestävyys ja kantavuus paranee.

Pop/jazz- ja musikaalilaulua opettaa laulupedagogit ja musiikin maisterit Christa Talikka ja Marjuska Santala.

60 / henkilö / kerta

385 / henkilö / 7 kertaa

730 / henkilö / 14 kertaa

Ota yhteyttä pienemmistä tuntipaketeista! spektri@musiikkiteatterispektri.fi

Syyslukukausi (14 kertaa): 26.8. – 5.12.-24

Paritunti 45min

Tuntikuvaus

Tule mukaan laulamaan yhdessä kaverisi tai vaikka perheenjäsenesi kanssa!  Voitte laulaa koko ajan yhdessä tai erikseen toisianne kuunnellen ja kannustaen. Tunnit sopivat niille, jotka mielellään laulavat myös yksin, mutta tykkäisi toisen tuesta. Tunneilla voit laulaa samaa melodiaa kaverin kanssa tai oppia laulamaan eri äänissä. Pari pääsee halutessaan esiintymään Musiikkiteatteri Spektrin produktioihin.

Tunnit kestävät 45 min, jonka voi jakaa puoliksi toisen kanssa tai laulaa yhdessä koko ajan tai osan ajasta. Päätyylinä on pop/jazz -laulu, mutta tunneilla voidaan laulaa myös esimerkiksi ikivihreitä ja elokuva- ja musikaalisävelmiä. Saat tuoda omia lempikappaleitasi tunnille.

Paritunteja opettaa laulupedagogit ja musiikin maisterit Christa Talikka ja Marjuska Santala.

40 / henkilö / kerta

245 / henkilö / 7 kertaa

450 / henkilö / 14 kertaa

Ota yhteyttä pienemmistä tuntipaketeista! spektri@musiikkiteatterispektri.fi

Syyslukukausi (14 kertaa): 26.8. – 5.12.-24

Pienryhmätunti 60min

Tuntikuvaus

Pienryhmissä on 3-6 henkilöä ja siellä lauletaan yhdessä muiden kanssa. Edistyneiden ryhmässä pääset kehittämään lauluyhtyetaitojasi ja esiintymään Spektrin tilaisuuksiin. Perusryhmässä pääset tutustumaan lauluyhtyelauluun matalalla kynnyksellä perus äänenkäyttöharjotteiden avulla.

Tunneilla pääset kehittämään laulutekniikkaasi ja esiintymistaitojasi. Päätyylinä on pop/jazz-laulu, mutta tunneilla lauletaan myös esimerkiksi ikivihreitä ja elokuva- ja musikaalisävelmiä. Saat tuoda omia lempikappaleitasi tunnille.

Pienryhmätunneilla on iloinen ja kannustava tunnelma eikä ketään vertailla toisiinsa. Jokainen voi olla oma itsensä omilla vahvuuksillaan ja jokaiselta voi oppia jotain.

Lukukaudessa on 14 opetuskertaa.

Pienryhmätunteja opettaa laulupedagogit ja musiikin masterit Christa Talikka ja Marjuska Santala.

ma klo 16.45 – 17.45 EDISTYNEET (CT)

ti klo 16.15 – 17.15 PERUS (MS)

Opettaja: Christa Talikka (CT) tai Marjuska Santala (MT)

Hinta: 385 / henkilö / 14 kertaa

Ota yhteyttä pienemmistä tuntipaketeista! spektri@musiikkiteatterispektri.fi

Syyslukukausi (14 kertaa): 26.8. – 5.12.-24

Showkuoro

Tuntikuvaus

Spektrin Showkuoro on nuorille ja aikuisille suunnattu elokuva-, musikaali-, pop-rock-jazz- painotteinen iso lauluryhmä. Pääset laulamaan näyttämö- ja elokuvamaailman suurimpia hittejä sekä kevyttä musiikkia laidasta laitaan aina vanhoista ikivihreistä nykyradiohitteihin äänissä muiden kanssa.

Teemme useita sovituksia suoraan tunneilla ja oppilaat pääsevät myös itse keksimään stemmoja ja halutessaan pääsevät säveltämään ja sovittamaan itse. Kuoroon ei ole erillisiä pääsykokeita. Aiemmasta laulutaustasta, nuotinluvusta, korvakuulolta oppimisesta ja kuorolaulutaustasta on hyötyä, sillä kuorossa lauletaan useassa eri äänessä, mutta mukaan pääsee myös ilman aiempaa harrastustaustaa.

Kuoro esiintyy Spektrin tilaisuuksissa. Kuorolaulun lisäksi showkuorossa liikutaan ja tehdään pieniä tanssikoreografioita. Showkuoro kehittää äänenkäyttöä, esiintymistaitoa, heittäytymistä ja esiintymisen monipuolisuutta, mutta myös itsetuntoa ja sosiaalisia taitoja yhdessä ryhmän jäsenenä. Showkuoro on myös hyvä tapa tutustua musiikkiteatterin maailmaan laulamisen kautta. 

Lukukaudessa on 14 kertaa.

Showkuoroja ohjaavat laulun ja musiikkiteatterin ammattilaiset Christa Talikka ja Marjuska Santala.

ma klo 18 – 19.45

Hinta: 239 / henkilö / 14 kertaa

Syyslukukausi (14 kertaa): 26.8. – 5.12.-24

Ihanat ikivihreät (50+)

Tuntikuvaus

Haluaisitko laulaa yhdessä mukavassa porukassa ja saada virkistyshetken musiikin kera päivääsi? Ihanat ikivihreät nauttii laulamisesta ja pääset laulamaan toivelauluja eri vuosikymmeniltä kuten kansanlauluja, iskelmiä ja valkokankaan klassikoita. Lauluryhmä on avoin kaikille laulamisesta innostuneille varttuneemmille aikuisille (50+).

Laulutaidosta on hyötyä, mutta et tarvitse nuotinlukutaitoa. Tunnit sisältävät kehon lämmittelyä, pientä kehonhuoltoa, lauluihin pureudutaan myös tekstien, tarinoiden ja tunnelmien kautta. Ryhmä voi halutessaan päästä mukaan esiintymään, mutta voit vain tulla nauttimaan laulamisesta matalalla kynnyksellä ja iloisella mielellä. 

Voit tulla kokeilemaan syyskauden ensimmäisellä kerralla ilman sitoutumista ja ottaa ystäväsi myös mukaan tutustumaan.

Teemme yhteistyötä Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen ja Unikkotuen kanssa. Heidän jäsenet saavat alennuksen.

ti klo 14.00 – 15.15

Hinta: 174 / henkilö / 14 kertaa

Hinta: 159 / henkilö / 14 kertaa /Unikkotuki ja Kanta-Hämeen Muistiyhdistys Ry

Syyslukukausi (14 kertaa): 26.8. – 5.12.-24

Heräsikö kysyttävää?